Ooijevaar mag van schaatsbond op 10 km uitkomen bij WK

HOOGLAND. De schaatsbond KNSB heeft gisteren zoals verwacht Mark Ooijevaar aangewezen als derde deelnemer aan de 10 kilometer op de wereldkampioenschappen afstanden. Sven Kramer en Bob de Jong zijn de andere Nederlandse deelnemers in Nagano. De KNSB wees recentelijk Ooijevaar aan voor de mondiale titelstrijd in maart en verwees Bob de Jong naar een skate-off. De Jong, olympisch kampioen, stapte daarop naar de geschillencommissie van de schaatsbond omdat de reglementen volgens hem niet werden gevolgd. De commissie bepaalde dat De Jong rechtstreeks moet worden toegelaten tot de WK. Nu Ooijevaar is aangewezen voor de titelstrijd, gaat de skate-off zaterdag alleen nog om een reserveplek. Kandidaten hiervoor zijn Ted Jan Bloemen, Brigt Rykkje en Tom Prinsen. Carl Verheijen heeft zich gisteren afgemeld.