Nijmegen meet warmteverlies

Nijmegen meet warmteverlies nijmegen, 13 febr. Nijmegen brengt als eerste gemeente het energieverlies via daken in beeld. Vanuit een vliegtuig wordt met een infraroodcamera de temperatuur van de daken bepaald. Hoe roder hoe meer warmte er verloren gaat. Op de foto links is het verschil in dakisolatie te zien bij twee identieke flatgebouwen. De foto rechts toont bij rijtjeshuizen het warmteverlies bij schoorstenen en scheidingsmuren. Het vliegtuig vliegt deze week drie tot vier keer over de stad. De gemeente hoopt bewoners en woningcorporaties aan te zetten tot het beter isoleren van hun woningen. Goede dakisolatie kan het warmteverlies met 30 procent beperken. Binnenkort zijn er bijeenkomsten voor bewoners waarop zij de resultaten te zien krijgen. In Frankrijk wordt dakthermografie al langer ingezet. De gemeente verwacht geen hennepkwekerijen te zien. De vluchten zijn vooraf aangekondigd. „Ik kan me voorstellen dat houders van kwekerijen even de stekker uit het stopcontact doen”, aldus een woordvoerder. Foto’s gemeente Nijmegen Gemeente Nijmegen