Nieuwe telefoons met GPS: Nokia N96 en HTC P3470

nokia_n96.jpgNokia’s opvolger voor de N95 heet verrassend N96. Het toestel heeft een ingebouwde DVB-H ontvanger om tv te kijken en heeft niet 4, niet 8, maar 16 GB geheugen. Is dat niet genoeg, dan kun je eventueel uitbreiden tot 24 GB met een extra SD-kaart. Dankzij de ingebouwde tv-recorder kun je daar ook live tv-beelden op bewaren. Verder: de hoeken van het toestel zijn is mooier afgerond, de flits van de camera verbeterd. Bekijk hier de videodemo van Nokia, met rustgevend achtgrondmuziekje. De specificaties lekten overigens vorige week hier al uit.

De Nokia kaartsoftware is flink opgewaardeerd: met versie 2.0 draait de kaart automatisch mee met het toestel. Bekijk hier alvast het filmpje dat David Haakman op het World Mobile Congres in Barcelona maakte:

HTC P3470
if” alt=”3470.gif” align=”left” height=”125″ hspace=”10″ vspace=”10″ width=”74″ /> Nog een nieuwe telefoon met GPS is de P3470 van HTC. Een toestel met ingebouwde GPS-module, 2,8 inch scherm en een batterij die volgens de fabrikant 240 uur in standby-modus meegaat. De P3470 is relatief licht (122 gram) en wordt geleverd met TomTom Navigator 6 en een 1 GB kaart voor het opslaan van kaartmateriaal. Prijs zonder abonnement: 449 euro. Bekijk hier de volledige specificaties.