Nationale ramp in Bolivia

Nationale ramp in Bolivia Trinidad. De Boliviaanse overheid heeft gisteren de grootschalige overstromingen in het land tot nationale ramp bestempeld. Na de zware regenval in november staat inmiddels een gebied ter grootte van Oostenrijk onder water. Ongeveer 47.000 families zijn door de watersnood getroffen, er zijn zeker 51 mensen om het leven gekomen. Het water dreigt nu de stad Trinidad, die wordt beschermd door een dijk, te overstromen. Foto AFP Bolivian Carlos Martinez wades through the water carrying some of his belongings in the flooded hamlet of Los Bibosi, 5 km from Trinidad, in the department of Beni, on February 12, 2008. The Bolivian government declared a national disaster Tuesday after severe floods in the country's northeast killed 51. Some 47,000 families have been hit by the flooding, which threatened the Amazon city of Trinidad. Defense Minister Walker San Miguel announced the declaration a day after President Evo Morales toured the region hit by flooding, the result of heavy rainfall since November. AFP PHOTO/AIZAR RALDES AFP