Mont Saint-Michel wordt weer eiland

Mont Saint-Michel wordt weer eiland Avranches, 13 febr. Mont Saint-Michel, in de zee bij Normandië, moet weer een volwaardig eiland worden. In de loop der eeuwen is de omgeving van de toeristische trekpleister dichtgeslibd, zodat tijdens laagtij bezoekers de dijk naar het eiland niet nodig hebben om er te komen. In 2006 begonnen de Fransen de dichtgeslibde omgeving van het eiland weer uit te baggeren en gisteren maakte de projectleider bekend dat de werkzaamheden nog tot 2015 zullen duren. Als alles volgens plan verloopt, is het eiland na 2015 alleen nog via de loopbrug te bereiken. Foto AFP Trucks carry sand during works to remove excess sediments carried by the tide and the river Couesnon on February 12, 2008 in the bay of the Mount-Saint-Michel, in Normandy, northern France. Launched in 2006, this project in one of the main French tourist sites, will end in 2015 and not in 2012 like initially stated on February 11, 2008 by the owner of the project. AFP PHOTO/MYCHELE DANIAU AFP