Kleiklassieker highlights

dvd

Shaun the Sheep: Off the baa!€ 21,99

Wallace and Gromit-fans kennen Shaun the Sheep natuurlijk uit In a Close Shave (1995) waarin Shaun het opstandige schaapje al voor de kudde uitliep, in plaats van er achteraan. Nu heeft hij zijn eigen animatieserie gekregen, onder toeziend oog van W&G-bedenker Nick Park en geregisseerd door Richard Goleszowski. Op kinderzender Nickelodeon zijn de afleveringen van een krappe tien minuten dagelijks rond etenstijd te bekijken en inmiddels zijn er ook diverse dvd-verzamelingen uitgekomen, waarvan Off the baa! de highlights van het eerste seizoen bevat. De plotjes hebben nooit meer om het lijf dan voetballen, slapeloosheid, onweer of boosaardige bijen.

Off the baa! is een absurdistische moppenverzameling met voldoende zwarte humor om al die marsepeinen roze varkentjes en knuffelzachte witwollen vachtjes een morbide glansrandje mee te geven. Voor de liefhebbers-van-alle-leeftijden van andere kleiklassiekers als Pingu en Buurman & Buurman.

    • Dana Linssen