Film van de dag

Steve Martin, links, in een scène uit All of me, (Carl Reiner, 1984, VS) ALL OF ME Steve Martin, Victoria Tennant Foto datering: 1984 foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

All of Me. De humor van komiek Steve Martin is een vreemde mengeling van absurdisme, cynisme en kinderlijkheid. Het heeft hem geen windeieren gelegd. In de jaren 70 maakten komieken nog lp’s met komische sketches, soms gebaseerd op succesvolle televisieoptredens, en Martins tweede plaat, A Wild and Crazy Guy , won een Grammy-Award en werd een bestseller. Zijn filmcarrière begon eind jaren zeventig met The Jerk. In All of Me komt de ziel van de excentrieke miljonaire Edwina Cutwatter (Lily Tomlin) terecht in het lichaam van Martin. Zij heeft controle over de rechterhelft van zijn lichaam, hij over de linkerhelft. Met geestig resultaat. Want hoe steek je een straat over als jij rechts wilt en zij links? En naar welke toilet ga je? Van alle films over sekseverschillen en vrouwen in mannenlichamen (of vice versa) is All of Me een van de grappigste. (Carl Reiner, 1984, VS), BBC1, 0.15-1.45u.André Waardenburg