Yngling-zeilsters blijven tegenvallen bij WK in Miami

MIAMI, 12 febr. De Nederlandse zeilsters zijn ook op de tweede dag van het wereldkampioenschap in de Yngling-klasse de middelmaat niet ontstegen. Annelies Thies deed het met haar bemanningsleden Lieske Wierenga en Caroline Heerema relatief nog het best. Ze finishte voor de kust van Miami bij krachtige wind tweemaal in de top tien (negende en tiende plaats). Thies schoof daardoor op naar de vijftiende positie in het klassement, vijf punten achter Mandy Mulder, die wordt bijgestaan door Mary Faber en Merel Witteveen. Het trio Renee Groeneveld/Annemieke Bes/Marge Kampen is zestiende. Janneke Hin, met Brechtje van der Werf en Floortje Hendriksen aan boord viel terug naar de 27e positie in het klassement. Nederland mag één boot van dit type afvaardigen naar de Spelen Peking. Bondscoach Maurice Paardenkooper besloot tot een gezamenlijke praatsessie na de mislukte tweede dag.