Televisie Voorkeur

Cabaretier Frans Mulder (midden) is gast bij het praatprogramma MAX & Loretta. Hij maakt 23 jaar deel uit van de groep Purper, die dit seizoen optreedt met het programma Purper 101. Verder schrijft hij liedjes voor o.a. Paul de Leeuw, Willeke Alberti, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Willem Nijholt. Mulder zingt Kruimels, een lied over zijn demente moeder. Verder aandacht voor de biografie van Henk Terlingen, alias Apollo Henkie, een gewaardeerde radio en tv-presentator die in 1994 overleed. Ned.2, 17.35-18.25u. Ormondt, Nick van

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over een Amerikaans schip dat inmiddels al zo'n drie maanden minutieus de zeebodem voor de kust van Aruba bestudeert. Met geavanceerde sonar-apparatuur zoekt de bemanning naar het lichaam van Natalee Holloway, financieel ondersteund door een rijke Amerikaan. De verklaring van Joran van der Sloot – ruim een week geleden – dat Natalee’s lichaam in zee is gedumpt heeft de bemanning gesterkt in hun overtuiging dat zij misschien wel de beste hoop vormt om deze zaak op te lossen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Aandacht voor de rechtszaak in hoger beroep tegen de moordenaar van Jesse Dingemans. Op 1 december 2006 werd Jesse in zijn klaslokaal doodgestoken. Dader Julien C. werd niet veroordeeld voor moord maar voor doodslag. Dat leidde tot veel maatschappelijke verontrusting. Het OM ging in hoger beroep. Vandaag diende de zaak voor de rechtbank in Den Bosch. De vader van Julien C. geeft in een opmerkelijk interview zijn visie op de zaak. Verder het verhaal van een militair die blaaskanker kreeg na ingezet te zijn bij gevechtshandelingen in Bosnië. Donderdag praat de Tweede Kamer over dit onderwerp. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Onder meer aandacht voor de dodehoekspiegel. Onlangs viel er weer een dodelijk slachtoffer in Den Haag. Voor het probleem van de dode hoek worden voortdurend innovatieve oplossingen bedacht, maar desondanks is, na een tijdelijke terugloop, het aantal ongelukken weer even hoog als een paar jaar geleden. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gretta Duisenberg komt met schokkende beelden van oorlogsslachtoffers in de bezette gebieden en hervat hiermee haar strijd voor verbetering van het lot van de Palestijnen. Actrice Maryam Hassouni vertelt over de speciale ‘shooting star’-promotiecampagne die is opgezet rond haar persoon op het Filmfestival in Berlijn. Dré en Roxanne Hazes halen herinneringen op aan hun vader André. Hugo Borst is tafelheer naast presentator Matthijs van Nieuwkerk. Ned.3, 19.30-20.25u.

Het elfde uur. Bart Chabot praat over De Grote Liefde, de nieuwe theatershow die hij samen met Ronald Giphart en Martin Bril op de planken brengt. Chabot praat over zijn eigen grote liefde, legt uit waarom hij zo gefascineerd is door popsterren als Britney Spears en Amy Winehouse die aan hun eigen roem ten onder dreigen te gaan en licht toe waarom hij zelf bang is om een bekende Nederlander te zijn. De muzikale komiek en cabaretier Hans Liberg kijkt terug op zijn 25-jarig jubileum als artiest. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw en Witteman. Schrijver Jan Siebelink praat over zijn leven na het verschijnen van Knielen op een bed violen, de roman over zijn jeugd, waarin zijn vader in de ban raakte van een godsdienstige sekte. Ned.1, 23.00-0.00u.

Documentaire

Horizon: How to make better decisions. Populair wetenschappelijk documentaireprogramma. Volgens de wetenschap nemen personen beslissingen op basis van luiheid, vooroordeel en oversimplificatie, tenminste als ze niet al te veel in beslag zijn genomen door hun omgeving of hun onderbewustzijn. In het programma worden tips gegeven om beter te beslissen. De wiskundige Garth Sundem is ervan overtuigd dat de beste conclusies worden getrokken met een pen en een simpel rekensommetje. BBC 2, 22.00-22.50u.

The truth about food: How to be the best. In het laatste deel van een serie over voedsel, wat eten met ons lichaam doet en hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt, een zoektocht naar het beste dieet voor wie sneller, sterker en slimmer wil worden. Wat is beter: drie stevige maaltijden per dag of heel de dag door kleine hapjes? België 2, Canvas, 22.20-23.05u.

Informatief

Opgelicht. Serie reportages over oplichtingpraktijken van bedriegers, fraudeurs en oplichters. Een verkoper van bladmuziek en muziekinstrumenten komt verplichtingen aan klanten en leveranciers niet na. Hij beloofde in 2006 zijn schuldeisers terug te betalen, heeft hij dat ook gedaan? Een computerhandelaar organiseert grote personeelsfeesten, maar laat anderen met de kosten achter. De man wordt bij zijn schuilplaats opgezocht. Ned.1, 21.05-21.45u.

Roes: Gesloopt. Eerste deel van dramaserie over de ervaringen van jongeren onder invloed van drank en drugs. Zie verder pagina 18. Ned.3, 21.00-21.30u.

Opsporing verzocht. Hulp van het publiek gezocht bij opsporing van misdaden. Met o.a. de gijzeling van een vrouw en een kluisroof in de nacht van vrijdag 23 november 2007 in Eindhoven, seksueel misbruik van een vrouw in Bergen op Zoom, een gewapende overval in Arnhem en een poging tot overval in Den Haag. Nederland 1, 21.45-22.30u.

‘t Zal je maar gebeuren. Portret van de Friese vrouw Annie Terpstra, die een zeer bewogen leven in Malawi heeft doorgebracht. Ned.2, 22.50-23.30u.

film

Film 2008. Morgan Freeman over de film The bucket list en over zijn tegenspeler Jack Nicholson. Verder aandacht voor de film Jumper . BBC 1, 0.05-0.35u.

sport

Sporza: Proximus Diamond Games 2008. Samenvattingen van de tenniswedstrijden. België 2, Canvas, 23.40-0.25u.