Radio Voorkeur

Kunststof. Renée Soutendijk debuteerde in 1978 in de televisieserie Dagboek van een herdershond en brak door dankzij de hoofdrol in de film Pastorale 1943. Meer dan vijftig filmrollen volgden en ze speelde in Duitsland en Amerika. Soutendijk vertelt over haar huidige rol in het toneelstuk Volmaakt Geluk . Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met de slavist Hans Boland over Sneeuwstorm, noodlot, lied, een door hem samengestelde en vertaalde bloemlezing uit het werk van de Russische dichter Anna Achmatova (1889-1966). De Dordtse dichter Jan Eijkelboom vertelt over de epileptische aanval die hij kreeg, waardoor hij het vermogen om te schrijven kwijtraakte. Gedichten die opeens vreemd toeschijnen, alsof ze zijn geschreven door iemand anders. Edwin Fagel vertelt over zijn debuutbundel Uw afwezigheid. Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Seksuologe Maria Schopman werd door de makers van het BBC 3-programma Sex…with Mum and Dad gevraagd als presentatrice. Zij vertelt over het programma, dat in de Britse media voor veel commotie zorgde, over de campagne vrijlekker.nl, en over de reden waarom wij zoenen. Radio 1, 0.02-0.45u.