Moslimomroep reageert woedend op item `Nova`

Rotterdam, 12 febr. Personeelsleden en bestuur van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) hebben buitengewoon fel gereageerd op een item dat actualiteitenrubriek Nova vrijdag uitzond. Daarin werd gesteld dat bij de zendgemachtigde een conservatieve machtsgreep had plaatsgevonden en dat al geruime tijd geen activiteit meer viel te bespeuren op de burelen.

In een open brief onder de kop `Wij zijn het spuugzat!` stellen de redacties en het managementteam van de NMO dat het redactiebeleid na het vertrek van directeur Frank William inhoudelijk niet gewijzigd is. Zij schrijven de ”niet beargumenteerde lastercampagne” toe aan ex-medewerkers die in een financieel conflict zijn gewikkeld met de NMO en als enigen aan het woord komen in het item. Tegen een eerdere Nova-uitzending over de NMO is een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek, aldus omroepvoorzitter A. Farsi.