Film van de dag

Dustin Hoffman en Tom Cruise in een scène uit Rain Man (Barry Levinson, 1988, VS) Rain Man Year: 1988 Director: Barry Levinson Dustin Hoffman Tom Cruise PHOTOS12

Rain Man. De zelfingenomen, egocentrische yup Charlie Babbitt (Tom Cruise) komt er na de dood van zijn vader achter dat hij een oudere broer heeft die op het punt staat 3 miljoen dollar te erven. Op slinkse wijze wil hij zijn broer het geld ontfutselen. Dat moet niet zo’n probleem zijn, want broerlief blijkt in een inrichting te zitten. Raymond (Hoffman) is een geniale autist, eentje van het soort dat alles onthoudt, inclusief vliegtuigongelukken. Omdat Raymond dus vliegangst heeft, neemt Charlie hem mee in zijn Buick, op weg naar Los Angeles. Niet over de snelweg, want Raymond wil dat liever niet. Dan maar over de modderige binnenwegen en langs kleine gehuchten. Tijdens de tocht komen de elk op hun eigen manier contactgestoorde broers nader tot elkaar. Oscars voor beste film, regie, scenario en beste acteur (Hoffman).(Barry Levinson, 1988, VS), RTL8, 20.30-22.55u.André Waardenburg