150 miljoen voor Nieuwe Waterlinie

150 miljoen voor Nieuwe Waterlinie Bunnik, 12 febr. Een landkaart van 8 bij 10 meter lag gisteren op de vloer van Fort bij Rijnauwen in Bunnik. Minister Ronald Plasterk (Cultuur, PvdA) wijst minister Gerda Verburg (Landbouw en Natuur, CDA, midden) en Rinske Kruisinga (gedeputeerde Noord-Holland, CDA) een plek langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan. Vanaf volgend jaar worden 46 forten en de omringende natuur langs de 85 kilometer lange, 19de eeuwse verdedigingslinie tussen het IJsselmeer en de Biesbosch opgeknapt. Het gebied moet aantrekkelijk worden voor recreatie. Dat staat in het Pact van Rijnauwen, dat de minister en bestuurders van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant gisteren in het fort tekenden. Zij spraken af om in drie jaar tijd 150 miljoen euro in het Nationaal Landschap Hollandse Waterlinie te investeren. In 2011 moeten er meer fiets- en wandelroutes zijn gekomen, de forten zullen per auto bereikbaar zijn. Foto Robert van Willigenburg WFA24:ONDERTEKENING PACT VAN RHIJNAUWEN:BUNNIK;11FEB2008- Vandaag werd in Fort Rhijnauwen bij Bunnik een breed convenant getekend voor het behoud van de waterlinie en de fortenroute. Foto: Minister Ronald Plasterk (OCW) wijst minister Verburg (LNV) een plek op de kaart van het gebied dat door de Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt begrensd. WFA/ab/str. Robert van Willigenburg WFA WFA