Zon verliest terrein

Langzaam maar zeker komen bewolking, nevel en mist vanuit het noorden opzetten. Dit gaat echter zeer geleidelijk, waardoor het zuiden waarschijnlijk tot en met woensdag nog perioden met zon kent.

De overgang heeft alles te maken met een verandering in windrichting. Ten noord(oosten) van ons is namelijk flink wat lage bewolking, nevel en mist aanwezig in de onderste lagen van de atmosfeer. Komende nacht draait de wind naar het noordoosten en wordt het grijze wolkendek ons land in gedreven.

Morgen beginnen het noorden en oosten op veel plaatsen grijs, terwijl in het zuidwesten de zon nog helder opkomt. Het is dan rond het vriespunt. Bewolking en nevel winnen vervolgens terrein, maar die lossen geleidelijk aan op onder invloed van de februarizon. Op de meeste plaatsen in het noorden en oosten breekt de zon dan ook nu en dan door, maar warmer dan 4 tot 7 graden wordt het niet. In het zuiden en westen wordt het bij flinke zonnige perioden nog 8 tot 11 graden.

Woensdag is het noorden grijs, terwijl in het zuiden de zon nog af en toedoorbreekt. Donderdag overheerst overal de bewolking. Vanaf vrijdag keert de zon weer in volle glorie terug. De temperaturen liggen echter een stuk lager dan we de afgelopen dagen gewend zijn: overdag rond de 5 graden.In de vroege ochtend is het rond het vriespunt, in het weekeinde nog wat kouder. Bovendien steekt er vanaf vrijdag ook iets meer wind op.