Weblog van de dag

Halie Gebreselassie: marathon? Legendary long distance runner Haile Gebrselasie looks on during a press conference at the Beijing Sports University Feb. 4, 2008 in Beijing, China. Gebrselasie again voiced his concern over the Pollution problem facing Beijing and won't decide if he will run in the 10,000m event or the marathon in the upcoming Olympics for at least two months. (AP Photo) Associated Press

Fotoshoot voor Adidas. Bettine Vriesekoop ontmoette vorige week voormalig atlete Ellen van Langen, die een selectie van internationale topatleten begeleidde naar Peking voor een fotoshoot van sponsor Adidas.

Onder hen Haile Gebreselassie (Olympisch kampioen op de 10.000 en 5000 km), Tyson Gay (wereldkampioen 100 en 200 mtr), Jeremy Wariner (wereldkampioen en Olympisch kampioen op de 400 mtr), Veronica Campbell (wereldkampioen 100 mtr en Olympisch kampioen op de 200 mtr) en Maurice Green ( voormalig Olympisch- en wereldkampioen op de 100 mtr).

Haile Gebreselassie heeft nog geen uitsluitsel gegeven of hij in Peking de marathon zal lopen maar volgens Ellen van Langen is de kans groot dat hij niet zal starten op de Olympische marathon.

Haile is astmatisch en maakt zich zorgen over de slechte luchtkwaliteit in Peking, want een atleet die bij slechte luchtomstandigheden tot het uiterste gaat zal nooit meer zijn oude niveau halen, volgens Langen.

„De atleten hadden een druk programma. Zo werd er een relameclip op de Chinese muur opgenomen. Ellen had speciaal haar vlucht verzet zodat ik op de valreep het genoegen had met haar het glas te heffen op het jaar van de rat.”

Lees over de fotoshoot in China van internationale topatleten op nrc.nl/china