Schrijversprijzen naar de film `Juno` en de Coen-broers

Los Angeles. De auteurs van de films Juno en No Country For Old Men zijn zaterdagavond in Los Angeles bekroond door de Writer`s Guild. Schrijfster Diablo Codey kreeg de prijs voor haar tragikomedie Juno, waarin een tienermeisje ongewenst zwanger raakt. De broers Ethan en Joel Coen kregen een prijs voor hun thriller No Country For Old Men. Zij maakten volgens hun medeschrijvers de beste boekadaptatie van het jaar. De schrijversprijzen worden gezien als belangrijke graadmeters voor de Oscaruitreiking op 24 februari. De tv-prijzen voor beste scenario`s gingen naar de HBO-politieserie The Wire en de komedie 30 Rock. Een sobere ceremonie ging aan de uitreiking vooraf. Ook werd het grote diner na de uitreiking afgelast, vanwege de nog steeds voortdurende schrijversstaking. Sinds drie maanden worden in Hollywood geen nieuwe series meer opgenomen. Succestitels als 24, CSI, Lost, Desperate Housewives en Ugly Betty moesten halverwege het seizoen worden afgebroken, of werden zelfs helemaal niet uitgezonden. Ook is vorige maand de uitreiking van de Golden Globes afgelast vanwege de staking. Of de Oscaruitreiking over twee weken doorgaat, is nog niet duidelijk. Het Amerikaanse glamourblad Vanity Fair maakte deze week bekend dat haar Oscarfeest na de ceremonie in elk geval is afgelast. Dat feest wordt beschouwd als het belangrijkste evenement na de uitreiking. Het productieteam achter de Oscaruitreiking liet al weten een noodscenario achter de hand te hebben wanneer de ceremonie niet door mocht gaan. Het alternatieve uitzendplan bevat onder meer een documentaire over de geschiedenis van de Oscars.