Radio Voorkeur

Kunststof. Tekenaar Peter van Straaten praat o.a. over een expositie in het Haagse museum Meermanno waar naast eigen werk tekeningen en boeken van Gustave Doré, Rembrandt, Jo Spier en Albert Hahn zijn te zien, zijn inspiratiebronnen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. De Vlaamse componist Heinrich Isaac (1450-1517) is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Vlaams-Nederlandse polyfone compositieschool. Hij is beroemd geworden om zijn Choralis Constantinus: voor koor gezette katholieke misonderdelen en zijn zettingen van Duitse tenorliederen, waaronder het nog steeds geliefde ‘Innsbruck, ich muss dich lassen’. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met germanist Theo Kramer de verhalenbundel Kleurige stenen van de Oostenrijkse schrijver Adalbert Stifter (1805-1868). Zangeres Winanda del Sur over haar bewondering uit voor de Chileense zangeres Violetta Parra. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Baggeraar Koos van Oord over de driehonderd eilanden in Dubai en andere wereldwijde baggerprojecten van zijn familiebedrijf. Radio 1, 0.02-1.00u.