op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Uitreiking Grammy Awards in Los Angeles: nominatie dj Tiësto Premier Balkenende bezoekt de Nederlandse Antillen Iran viert de Islamitische Revolutie van 1979 Als Oekraïne vandaag geen overeenkomst kan bereiken over de schuld die bij Moskou uitstaat, draait het Russische energiebedrijf Gazprom de gaskraan naar Oekraïne dicht De Israëlische premier Olmert bezoekt Duitsland Recordpoging achtbaanrijden: 25-uur durende achtbaanrit in Amsterdam Eerste voorgeleiding Ngudjolo voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. De Congolese oud-rebellenleider wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

Vandaag in de weblogs

Google: achter de schermen

Onlangs ontsnapte een slang in het kantoor van Google in New York. Blijkbaar mag je daar als werknemer huisdieren houden. Reden voor Freek Staps, onze correspondent in New York, om zich af te vragen wie die Google-werknemers nu eigenlijk zijn. Hoe is het om daar te werken? En wat doen die mensen daar de hele dag, hoe komen ze tot hun nieuwe toepassingen?

Lees het artikel ’Googlyness’ via nrc.nl/newyork.

Blog Erica Verdegaal

„Ik wil zelf kunnen kiezen waar en hoe ik mijn pensioen opbouw. Nu zit ik verplicht bij pensioenfonds ABP. Wat doen zij eigenlijk met mijn geld?” vraagt een lezer. Een terechte en veelgestelde vraag, schrijft econoom en freelance journalist Erica Verdegaal op haar blog. Verdegaal beantwoordt elke vrijdag een lezersvraag.

Zelf ook een vraag over geldzaken? Ga naar nrcnext.nl/geldblog

Vandaag op de site

Animatiefilmpjes

Mark Rooker maakt wekelijks een animatiefilmpje aan de hand van foto’s bij artikelen uit nrc.next. Vandaag bijvoorbeeld te vinden onder de verrassingsknop: de rode button met het uitroepteken, onderaan nrcnext.nl.

Bekijk de filmpjes via nrcnext.nl/markrooker

CD van de week

„Wat Vampire Weekend tot een verrassing maakt is de vrijheid die de groep binnen het popliedje heeft gevonden”, schrijft recensent Hester Carvalho. De cd Idem van deze nieuwe band is deze week de cd van de week. De formatie uit Brooklyn onttrekt zich aan de New Yorkse stereotypen. Hier geen stoffig haar met Leger Des Heils-outfit, en chaotische muzikale uitspattingen. Vampire Weekend omarmt de ‘preppy-look’: collegetruien, penny-shoes en transparante popliedjes.

Lees de volledige recensie en beluister de cd via nrcnext.nl/muziek