Obama loopt in op Clinton

Barack Obama heeft zaterdag de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staten Louisiana, Nebraska en Washington gewonnen. Hij is daarmee ingelopen op zijn rivale Hillary Clinton. Zij maakte gisteren bekend dat ze haar campagneleider vervangt. De resultaten uit Maine, waar gisteren is gestemd, waren nog niet bekend toen deze krant naar de drukker ging. Zonder Maine heeft Obama nu circa 1.070 gedelegeerden gewonnen, tegenover 1.095 voor Clinton. De gedelegeerden wijzen op de partijconventie in augustus de presidentskandidaat aan. Bij de Republikeinen weigert kandidaat Mike Huckabee zich terug te trekken, ook al staat John McCain ver voor. Huckabee boekte zaterdag winst in het zuiden. Morgen zijn er voorverkiezingen in Washington (stad), Maryland en Virginia. (AP, BBC)