Kerviel chatte over megafraude

De Franse beurshandelaar Jerôme Kerviel, die 5 miljard verspeelde voor de SocGen-bank, chatte over zijn transacties met een collega. De transcripties van de chats, die dit weekeinde uitlekten, laten zien dat Kerviel wist hoe gevaarlijk zijn handelen was en laten ook zien hoe nerveus hij was. De collega met wie hij sprak, Moussa Bakir, is dit weekeinde 48 uur vastgehouden en verhoord door de politie. Hun chats liepen bijvoorbeeld zo: „Je hebt hem toch niet verteld waar we mee bezig zijn”, meldt Kerviel, zonder dat duidelijk wordt over wie hij het heeft. „Hij is pas vanavond terug”, chat Bakir. En dan Kerviel: „Je hebt toch niets gezegd over onze transacties? Anders ben je dood.” Bakir: „Ben je gek, dit is tussen jou en mij.” (NRC)

Lees de chatgesprekken van Kerviel via nrcnext.nl/links