‘Geen zelfcensuur’

Homepage van www.rnw.nl

Radio Nederland Wereldomroep lanceert vandaag een Chineestalige website. De site richt zich op Chinezen met interesse in Nederland. Het is voor de Wereldomroep de eerste journalistieke stap in China.

De nieuwe website brengt reportages over ervaringen van Nederlanders in China, maar ook dagelijks nieuwsberichten over de ontwikkelingen in Nederland. De nadruk ligt op onderwerpen die interessant zouden kunnen zijn voor Chinezen, zoals milieu, waterbeheer, gezondheid en cultuur. „De redactie zal geen zelfcensuur toepassen als het over gevoelige onderwerpen gaat”, zei adjunct-hoofdredacteur Ardi Bouwers tegen persbureau ANP. „Als de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken de mensenrechtensituatie in China bespreekt, gaan we dat absoluut melden.” Voorlopig zijn er nog geen plannen ook in het Chinees uit te gaan zenden op de radio. „We willen eerst kijken hoe de website loopt.”

Ga voor de nieuwe website naar: www.rnw.nl/chinese