Film van de dag

Pierce Brosnan in The Tailor of Panama (John Boorman, 2001, IRL/VS). The tailor of Panama Year:2001 Director: John Boorman Pierce Brosnan PHOTOS12

The Tailor of Panama. De film van John Boorman bereikte in Nederland nooit de bioscoop. De verfilming, naar de roman van John Le Carré, was wellicht niet serieus genoeg, hoewel een parodie op Graham Greene’s Our Man in Havana, dat werd verfilmd met Alec Guinness in de hoofdrol. In The Tailor of Panama neemt Pierce Brosnan een loopje met z’n James Bond-imago. Hij moet in Panama informatie ontfutselen aan een kledingmaker (Geoffrey Rush) over de toekomst van het Panamakanaal. Wordt het aan Panama teruggegeven of aan de Chinezen verkocht? Rush modelleerde zijn acteren op dat van Guinness in ‘Our Man in Havana’. Chantage, opportunisme en omkoping voeren de boventoon in het verhaal over westerse belangen in voormalige koloniën. Boorman veranderde Le Carré’s einde, wat hem op enige kritiek kwam te staan.(John Boorman, 2001, IRL/VS), RTL7, 20.30-22.35u.André Waardenburg