Eredivisie CV vraagt nieuw bod op televisierechten

RIJSWIJK. De voetbalclubs uit de eredivisie hebben alle mediabedrijven gevraagd een nieuw bod te doen op de televisierechten. De koepel van de achttien eredivisieclubs, de Eredivisie CV (ECV) hoopt daarmee op hogere bedragen uit te komen dan uit de eerste biedingsronde kwamen. Ook de SBS-groep (SBS6, Net5 en Veronica), die in de eerste ronde geen bod uitbracht op de rechten voor de samenvattingen, is gevraagd langs te komen voor een gesprek.

Volgens Jan de Jong van de NOS gaat de publieke omroep binnenkort een nieuw gesprek aan. ”De vraag is alleen of wij ons bod willen heroverwegen. Op zich is dat niet bijzonder. Het is gewoon de tweede biedingsronde. Bij de vorige veiling ging dat precies zo.”

Aan het einde van dit voetbalseizoen loopt het bestaande driejarige contract met RTL (samenvattingen) en Tele2 (live wedstrijden) ter waarde van ongeveer 70 miljoen euro af. Voor de nieuwe partners zijn contracten van drie, vier of vijf jaar mogelijk.

De ECV is in de tweede ronde ook bereid de voorwaarden in het veilingdocument aan te passen. Een van die eisen, het verschuiven van de aanvangstijd van de samenvattingen op zondag van 19.00 naar 20.00 uur, stuitte op veel weerstand.