Doden na concert in Indonesië

JAKARTA, 11 febr. Na een popconcert in het Indonesische Bandung zijn zaterdagavond laat in het gedrang tien mensen om het leven gekomen. Dit meldde de plaatselijke politie gisteren. De doden, vooral tieners, vielen toen bezoekers na het optreden van een populaire heavy metalband de volgepakte zaal wilden verlaten. Tegelijkertijd probeerden honderden anderen naar binnen te komen. Er vielen zes gewonden. De politie onderzoekt de toedracht. De organisatie zou te veel mensen hebben toegelaten tot de zaal. Een ooggetuige vertelde dat hij niet genoeg ruimte had om een schoen op te rapen die hij was kwijtgeraakt. Indonesië is de laatste jaren vaker getroffen door incidenten bij popconcerten. In december 2006 werden tien mensen vertrapt tijdens een concert in een stadion. In 2004 kwamen acht mensen om tijdens paniek bij concerten van de popgroep Sheila.