Clubs: nieuwe biedingen op tv-rechten voetbal

Rotterdam, 11 febr. De voetbalrechten voor de Nederlandse eredivisie zijn nog niet verkocht. De clubs willen dat opnieuw wordt geboden op de uitzendrechten voor live wedstrijden, samenvattingen en de andere pakketten. Dat werd het afgelopen weekend bekend. De Eredivisie CV (ECV), de vertegenwoordigende organisatie van de clubs, hoopt op deze manier meer geld binnen te halen. Ook SBS, dat in de eerste ronde niet heeft geboden, zou zijn gevraagd een bod te doen.

Het contract van de ECV met RTL en Tele2, die de uitzendrechten hebben op de samenvattingen en de live wedstrijden, loopt aan het einde van dit seizoen af. RTL nam de voetbalrechten over van John de Mols Talpa. De Mol en Tele2 betaalden in totaal circa 70 miljoen euro voor drie jaar. De clubs zouden deze keer circa 100 miljoen willen binnenhalen, voor een contract van drie, vier of vijf jaar.

Van enkele mediabedrijven is bekend dat zij hebben meegedaan aan de eerste bieding. De NOS heeft geboden op de samenvattingen, kabelmaatschappij Zesko Holding (Casema, @Home, Multikabel) wil de live wedstrijden uitzenden en Het Gesprek is in voor het maandagavondpakket voor nabeschouwingen. RTL Nederland liet zich de afgelopen weken niet uit over de biedingen. Tot uiterlijk volgende week kunnen partijen een tweede bod uitbrengen.