City-fans eren United

Ruim 75.000 toeschouwers zwegen zaterdag voor de wedstrijd Manchester United - Manchester City een minuut lang ter nagedachtenis aan de 23 doden van de vliegtuigramp van 6 februari 1958. Ook fans van City getuigden hun respect voor de spelers en bestuursleden van United die destijds in München om het leven kwamen.

Vooraf werd gevreesd dat de rivaliteit tussen United en City zou ontaarden in een ordeverstoring door City-fans. De stilte was indrukwekkend. Beide ploegen speelde in authentieke shirts uit de jaren vijftig, met rouwband en zonder sponsornaam.

City versloeg de plaatselijke rivaal verrassend met 2-1. De doelpunten van City waren van Vassell en aanwinst Benjani. Carrick scoorde voor United. Eerder dit seizoen verloren de Mancunians ook al van City, de ploeg die gecoacht wordt door oud-bondscoach Sven-Göran Eriksson. Het was voor het eerst sinds 1970 dat City beide stadsderby’s won. Dat gebeurde ook in 1955 en 1931.