BAFTA voor film `Atonement` en Joel en Ethan Coen

Amsterdam, 11 febr. Atonement ligt op koers voor de Oscars. Na de Golden Globe voor beste film kreeg de film van Joe Wright gisteren ook de belangrijkste Britse filmprijs, de BAFTA voor beste film. De verfilming van de roman van Ian McEwan, met in de hoofdrollen James MacAvoy en Keira Knightley, is genomineerd in zeven Oscar-categorieën. De BAFTA voor beste regisseur ging naar de twee-eenheid Joel en Ethan Coen die No Country for Old Men maakten. De Spaanse acteur Javier Bardem kreeg een prijs voor zijn bijrol als de mysterieuze huurmoordenaar Chigurh. Andere hoofdprijzen waren er gisteren voor acteur Daniel Day-Lewis als de olieprospector in There Will Be Blood en actrice Marillon Cotillard voor haar rol als Edith Piaf in La Vie en Rose. Tilda Swinton werd beloond voor haar bijrol in Michael Clayton. De scenario-BAFTA`s waren voor Diablo Cody (het originele scenario voor Juno) en Ronald Harwood (de bewerking voor The Diving Bell And The Butterfly). De Duitse productie Das Leben der Anderen van Florian Henckel von Donnersmarck, gemaakt in 2006, maar vorig jaar pas in Groot-Brittannië te zien, kreeg de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film. De concurrentie kan in dit geval gerust zijn: Das Leben der Anderen kreeg vorig jaar al zijn Oscar.