Voorjaar

De zon schijnt vandaag in Nederland volop. Omdat de wind maar weinig voorstelt en de temperaturen vanmiddag oplopen tot tussen 9 en 11 graden, zal het op veel plaatsen voorjaarsachtig aandoen. Het weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied dat van Spanje via Frankrijk en Duitsland naar Polen is getrokken. Een zwakke tot matige zuidelijke wind voert zachte en droge lucht aan. Vanochtend vroeg is het plaatselijk nog wat nevelig en vriest het licht. Vanmiddag zijn alleen in het noorden hoog in de lucht soms sluierwolken te zien. In de rest van het land is de lucht blauw en schijnt de zon. Vanavond en de komende nacht is het helder en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Omdat er nauwelijks wind is, wordt het niet alleen nevelig maar ontstaat ook plaatselijk mist. Verder verandert er weinig. De zon schijnt opnieuw volop en er is nauwelijks bewolking. Met 8 tot 10 graden is het iets minder zacht dan vandaag. Begin volgende week verandert het weer geleidelijk. Niet alleen dalen overdag de temperaturen, ook neemt de kans op wolkenvelden toe. Het blijft droog en rustig. Wisselvallig weer is nog niet in zicht.