TTV Fürst finalist na thriller

De tafeltennissters van TTV Fürst hebben zich gisteravond geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg uit Heerlen versloeg in Italië titelverdediger Castel Goffredo met 3-2. Het eerste duel was ook al in een zege voor TTV Fürst geëindigd.

Li Jiao speelde een belangrijke rol. De Europees kampioene won haar beide duels; het beslissende punt kwam van Wang Chen.

Het duel in Castel Goffredo was een thriller. TTV Fürst moest in Italië winnen, omdat een 3-2-nederlaag vanwege een negatief gamesaldo ontoereikend zou zijn voor een finaleplaats. De eerste partij werd een prooi voor Goffredo-speelster Mihaela Steff, die Wang Chen met 3-1 versloeg. Toen Li Jiao in het daaropvolgende duel met 2-1 achter kwam, stond TTV Fürst aan de afgrond. De winnares van de Top-12 toonde veerkracht en versloeg haar tegenstandster Qi Rong alsnog. Nadat Ni Xialian van Nicoletta Stefanova had verloren, bracht Li Jiao beide partijen weer in evenwicht dankzij een 3-0-overwinning op de sterke Steff.

Het duel tussen Qi Rong en Wang Chen moest uiteindelijk bepalen welk team naar de eindstrijd van de Champions League mocht. De speelster in Nederlandse dienst had haar zenuwen het best onder controle en won met 3-1.

In de Champions-Leaguefinale speelt TTV Fürst tegen Kroppach uit Duitsland, dat tweemaal van het Duitse Busenbach won. (ANP)