Televisie Voorkeur

The Dead Sea Scrolls.De waarheid achter de mythe. BBC 2, 21.15u. Fragments of Dead Sea Scroll. FOTO San Diego Natural History Museum San Diego Natural History Museum

actualiteiten

Nova. Reportage over de onlusten in Kenia, in samenwerking met de Belgische omroep VRT, met o.m. een bezoek aan de tribale gebieden. Ned.1, 18.25-18.50u.

informatief

West Side. Docudrama over vier families uit verschillende culturen in Amsterdam. Jamilla krijgt slecht nieuws van de politie, maar haar broer is juist opgelucht. Blijft Edith bij haar besluit om euthanasie te plegen? Ned.2, 16.05-16.30u.

Islam in Europe. Portretten van moslims in acht Europese landen, deze keer Atik Ismail, ex-profvoetballer en voormalig alcoholist en de vroedvrouw Batulo Essak, die zich inzet voor de strijd tegen vrouwenbesnijdenis. Ned.2, 16.30-17.00u.

In de ban van het ding. Reallifesoap. Linda, David en Erwin maken samen een tijdschrift waarin zij hun passie delen voor vernuftige producten, inspirerende ideeën, nieuwe technologieën, de mens erachter en de invloed ervan op ons leven. Ned.3, 20.40-21.20u.

Hart en Ziel. In het ‘geestverruimend’ magazine in samenwerking met de Volkskrant onderzoekt presentatrice Mieke van der Weij waarom massaal naar datende boeren wordt gekeken, waarom men steeds meer lak heeft aan gezag en hoe mensen hun ‘Trots op Nederland’ uiten. En hoeveel euro moet benzine kosten voor we de auto laten staan? Ned.2, 19.05-19.35u.

kunst

Kunst op straat. Programma over kunst in de openbare ruimte. Beeldend kunstenaar Jan Samsom vraagt aandacht voor de Poorten in Soest en rijksbouwmeester Mels Crouwel neemt de kijker mee naar het Trippenhuis in Amsterdam en een rondje kunst in Baarn om concentrische schillen van M.C. Escher. Ned.2, 17.00-17.22u.

Poëzie animatie. De bekende Nederlandse gedichten Paradise Regained van H. Marsman en Poëzie is kinderspel van Lucebert worden in animaties verbeeld. Ned.2, resp. 17.25-17.27u. & 17.56-18.00u.

Museumgasten. Verkenning van de moderne, hedendaagse kunst in Shanghai, met speciale aandacht voor de kunstenaar Wenda Gu die werken maakt met menselijk haar. Ned.2, 17.27-17.45u.

amusement

Little Mosque on the prairie. Canadese comedyserie over een kleine moslimgemeenschap in het prairiedorpje Mercy. De serie laat zien hoe moslims proberen in harmonie te leven met de rest van de, veelal sceptische, dorpsbewoners. In de eerste aflevering ontstaat ruzie in het dorp na de aankomst van een nieuwe geestelijk leider. Ned.2, 14.25-14.55u.

Deadline: Liquidator. Actiethriller. Het geheime antiterreurteam onder leiding van Matthias Maat wordt geconfronteerd met een radioactieve bom, ergens in Nederland, waaraan een man vastgebonden zit. Ned.1, 21.20-22.20u.

Van Veeteren. Eerste aflevering, Het vierde offer, van een Zweedse detectiveserie naar de boeken van Hakan Nesser. België 2, Canvas, 23.10-0.40u.

muziek

Winterfest der Volksmusik. Volksmuziek met bekende artiesten gepresenteerd door Florian Silbereisen. ARD, 20.15-22.45u.

Een nieuwe jas – Live. Nederlandse artiesten zingen Nederlandstalige nummers die zijn gekozen door het publiek, begeleid door het Metropole Orkest. Thema deze week: Ouderdom. Met onder meer Chantal Janzen, Jan Rot en Brigitte Kaandorp. Presentatie Nelleke van der Krogt. Ned.2, 20.20-21.20u.

Vrienden van Amstel live! Registratie van tiende editie, waarin onder meer Guus Meeuwis, Normaal, Van Dik Hout, Acda & De Munnik, Di-rect, Belle Perez, De Dijk, Rowwen Hèze en Rob de Nijs samen elkaars grootste hits vertolken. Ned.3, 21.45-23.25u.

sport

Schaatsen WK allround Berlijn. Rechtstreeks verslag van het WK Allround schaatsen in Berlijn, met 500 m. mannen en vrouwen, 3 km vrouwen en de 5 km mannen. Ned.1, 13.20-16.58 & 17.00-18.19u.

RTL Voetbal: Eredivisie. Samenvattingen van de wedstrijden gespeeld in de eredivisie: NAC-FC Utrecht, PSV-Heerenveen, De Graafschap-Feyenoord, Vitesse-FC Groningen. RTL 4, 23.00-0.20u.

Match of the day. Voetbalmagazine met samenvattingen uit de Engelse eredivisie. BBC 1, 23.20-0.40u.