Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk programma, gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen. Radio2, 12.00-14.00u.

ZaterdagMatinee live Aria’s o.a. uit Don Pasquale, Falstaff & Un ballo in maschera (Verdi). Radio Filharmonisch Orkest, rechtstreekse uitzending. Radio 4, 14.15-17.00u.

Opium. Rascha Peper over haar roman Vingers van marsepein. Anno 1704 woont de tienjarige Bregtje bij haar oom Frederik Ruysch, één van de bekendste anatomen van zijn tijd. De tienjarige Ben raakt drie eeuwen later onder de indruk van de preparaten van Ruysch. Verder een gesprek met cabaretier/columnist Marcel Verreck over zijn programma Verreck Zondagmiddag en aandacht voor de tentoonstelling Strip en Kunst in het Singermuseum in Laren. Kees Kousemaker, stripliefhebber en eigenaar van stripwinkel Lambiek geeft zijn commentaar. Radio1, 19.04-20.04u.

Simek ’s nachts. Martin Simek ontmoet Jaap van der Zwan, verslaggever en schrijver. Radio1, 00.02u. 01.00u.