Radio Voorkeur

O.V.T. Naast het gebruikelijke voorgesprek over In Europa van vanavond (Duitsland in 1939), een nieuw onderwerp in de serie ‘Het spoor terug’: veertig jaar metro in Rotterdam. Radiocolumn door Nelleke Noordervliet. Radio1, 10.04-12.07u.

Spiegelzaal. Informatief muziekprogramma met korte live optredens. Gasten: Contrasto Armonico o.l.v. Marco Vitale, Stefanie True (sopraan) en Luciana Mancini (mezzosopraan) – aanleiding: cd-opname ‘Aci, Galatea e Polifemo’ van G.F. Händel. Pianist Martijn van den Hoek en het Augsburger Quartett komen even langs voordat ze om 15.00 uur een concert zullen geven in Vlaardingen. Ze spelen delen uit pianokwintetten van Mozart en Dvorák. Radio4, 10.00-11.00u.

Opium. Directeur Ronald de Leeuw van het Amsterdamse Rijksmuseum, over architect Giovanni Battista Piranesi n.a.v. de tentoonstelling De droom van Piranesi in het Teylers museum in Haarlem. Verder: filosofe Joke Hermsen over Belle van Zuylen en schrijfster Francine Oomen over haar poëziebundel Gek van de liefde. Radio1, 19.04-20.04u.