Moderne grootheidswaanzin: een kunstmatig eiland 2

De laatste onderzoeken inzake de klimaatverandering berichten dat de zeespiegel veel meer zal stijgen (wel 25 meter) en in een veel sneller tempo dan eerst werd aangenomen. Aldus een recent rapport van James Hansen van de NASA. Die versnelling komt door allerlei positieve terugkoppelingen, zoals het ook van onderen afsmelten van de ijskappen op Groenland en aan de westelijke kant van de Zuidpool waardoor deze veel sneller in zee zullen glijden. 55 miljoen jaar geleden gebeurde hetzelfde, niet in een tijdsbestek van 1000 jaar zoals de internationale klimaatcommissie (IPCC) voor wat er nu gebeurt voorspelde, maar binnen een eeuw tijd. Gelukkig gebeurt in ons land alles 30 jaar later, zodat wij rustig eilanden voor de kust ontwerpen en Amsterdam ondergronds willen uitbreiden.