Kamer moet huisdieren en dierwinkels verbieden

Ik houd helemaal niet van circussen. En dieren horen in de natuur. Zomer 2006 zagen we in Wieringen de dieren van circus Belly Wien in de wei staan. Mijn vriendin haalde me over om naar de voorstelling te gaan. Ik keek met bewondering naar het ontroerende samenspel tussen mens en dier. Het circus leek één familie. Opa speelde met een nest jonge tijgers en een jong meisje met een minipony of honden. Paarden- en kamelenacts verliepen soepel. Er werden geen zwepen of boze woorden gebruikt en geen van de kunstjes leek tegen de natuur van het dier.

De meeste acts waren met paarden en pony`s, honden en zelfs poezen. De giraffe kon (nog) geen kunstjes. Apen heb ik toen niet gezien. Als dit een voorbeeld is van dierenmishandeling, dan raad ik de Kamer aan alle huisdieren en dierenwinkels te verbieden. Hier in Amsterdam worden honden uitgescholden, meegesleurd, urenlang jankend op bovenwoningen achtergelaten. En dan heb ik het nog niet over al die dieren in veel te kleine kooitjes. Zijn er in de wereld van de politici geen belangrijker dingen om je mee bezig te houden dan één giraf en vier in gevangenschap geboren tijgers?

    • Maria Bervoets Amsterdam