In Feiten

Maandag 26 november

Joran van der Sloot heeft in het zondag uitgezonden misdaadprogramma van Peter R. de Vries bekend dat hij het lichaam van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Hij wist niet of ze toen dood was of nog leefde, zei hij ten overstaan van een verborgen camera.

De pro-Europese Boris Tadic heeft zondag de presidentsverkiezingen in Servië gewonnen.

Het aantal leerlingen aan islamitische scholen is in Nederland in 2007 voor het eerst sinds het bestaan van zulke scholen gedaald.

Dinsdag

In Madrid is ophef ontstaan over Anne Frank, de musical. Critici vinden het niet gepast dat het leven van Anne Frank het onderwerp is van een musical.

Premier Balkenende presenteert als voorzitter van het Innovatieplatform drie plannen, waaronder een voor een eiland in de zee.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een nieuw systeem van geluidsnormering voor Schiphol.

Woensdag

Op Super Tuesday heeft senator John McCain zijn voorsprong vergroot bij de verkiezingen voor presidentskandidaat van de Republikeinse Partij. Bij de Democraten verkleinde Barack Obama zijn achterstand op Hillary Clinton. In meer dan twintig Amerikaanse staten vonden voorverkiezingen plaats.

De gemeente Amsterdam blijkt vorige week een ‘lesbrief’ naar driehonderd scholen te hebben gestuurd met een waarschuwing voor ‘politici die negatief doen over bepaalde groepen mensen.’ De PVV heeft er Kamervragen over gesteld.

Maharishi Mahesh Yogi, geestelijk leider van onder anderen The Beatles en filmregisseur David Lynch, is disdag op 91-jarige leeftijd overleden.

Donderdag

Verpleegtehuizen laten grote verschillen zien tussen de psychiatrische symptomen van bewoners, blijkt uit een onderzoek. Oorzaak zijn de verschillen tussen de omstandigheden in de tehuizen, veronderstellen de onderzoekers.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) stuurt geen waarnemers naar de presidentsverkiezingen in Rusland op 2 maart. Goed toezicht op de verkiezingen is onmogelijk, vindt OVSE.

De Schiedamse jeneverstokerij Nolet, producent van Ketel One Vodka, is voor 610 miljoen euro gekocht door Diageo, het grootste drankconcern ter wereld.

Vrijdag

Wim Pijbes, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, wordt de nieuwe directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Rowan Williams, de aartsbisschop van Canterbury, pleit voor een gedeeltelijke invoering van de sharia in Groot-Brittannië. Alle grote Britse partijen reageren afwijzend.