Bijdragen bekend van BankGiro Loterij aan Musea

Amsterdam, 9 febr. De BankGiro Loterij heeft gisteren in de Hermitage Amsterdam namens haar deelnemers ruim 53 miljoen beschikbaar gesteld aan tientallen culturele instellingen. Een van de gelukkige ontvangers is het Joods Historisch Museum, dat een cheque van 200.000 euro kreeg. Dankzij deze steun kon het museum niet alleen aankopen, maar ook conservering en restauratie, het door UNStudio ontworpen BankGiro Loterij Prentenkabinet en de muziekkamer in het JHM Kindermuseum realiseren. Fotografiemuseum Amsterdam Foam zal de komende vijf jaar 300.000 euro ontvangen. Het Teylers Museum in Haarlem, het oudste museum van Nederland, ontvangt de komende vijf jaar ook 200.000 euro. Deelnemers aan de BankGiro Loterij brachten in 2007 ruim 106 miljoen euro bijeen. De helft van deze inleg (ruim 53 miljoen euro) is vrij beschikbaar voor financiële steun aan culturele instellingen. Dat is twee miljoen euro meer dan in 2006.