Annan heeft hoop op akkoord Kenia

Annan heeft hoop op akkoord Kenia Wakamwa Magumo, 9 febr. Bij het geweld na de omstreden verkiezingsuitslag eind december in Kenia zijn zeker duizend doden gevallen, onder wie de moeder van Brian, hier op de arm van zijn tante in een dorp ten westen van Nairobi. Het jongetje is zoon van een Kikuyu-vader en een Luyha-moeder. Zij werd voor zijn ogen doodgeschoten. In Kenia raakt de bevolking steeds sterker langs etnische lijnen verdeeld. Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan zei gisteren dat naar verwachting volgende week een akkoord kan worden gepresenteerd tussen de Keniaanse president Mwai Kibaki en oppositieleider Raila Odinga. Foto Reuters Reportage Kisumu: pagina 4 Brian Solomon Ingozi Mungai is carried by his paternal aunty Grace Mmbone Njoroge as they stand with other relatives in front of her wooden house in Wakamwa Magumo village, about 45 km (27 miles) west of Nairobi, February 8, 2008. Fourteen-month-old Brian, the son of Jeremiah, a Kikuyu, escaped unhurt when his mother Grace, a Luyha, was shot dead in front of him during post-election violence in a nearby town. Kenya's feuding political parties may reach a breakthrough within days to help end violence after a disputed election that has left more than 1,000 people dead, mediator Kofi Annan said on Friday. REUTERS/George Philipas (KENYA) REUTERS