Websitebouwer LBI: verlies in Nederland

Amsterdam, 8 febr. De Zweeds-Nederlandse websitebouwer LBI heeft een teleurstellend vierde kwartaal achter de rug. Het bedrijf boekte een omzet van 36,6 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 600.000 euro, minder dan het zelf verwachtte. Verliezen op de Nederlandse activiteiten waren de belangrijkste oorzaak. Dat maakte LBI gisteren bekend. Over heel 2007 boekte LBI een winst voor rente en belastingen van 10,2 miljoen euro, vrijwel gelijk aan die in 2006. De jaaromzet groeide met 3,7 procent naar 154,5 miljoen euro. LBI kampt al sinds begin 2007 met problemen bij het Nederlandse onderdeel Lost Boys. ”Dit komt doordat een reorganisatie meer tijd kost dan verwacht. Ook kampte de divisie met vertragingen bij projecten en kostenoverschrijdingen”, aldus bestuurder Theo Cordesius.