Wat zit er in het ei

Wat zit er in het ei Nieuwe Europese regels verbieden dat er in de toekomst snoep gemaakt wordt waarin speelgoed verpakt zit. Alleen het verrassingsei valt buiten die regeling. De leden van de 1ste Verrassingseieren Vereniging Nederland (1ste-VVN) zijn blij, want in dit ei zitten speeltjes die over de hele wereld gespaard worden. Zeldzame figuurtjes van Lord of the Rings of Smurfen leveren soms veel geld op. Voor Tecna, een figuurtje uit de kinderserie Winxclub wordt op de veilingssite eBay maarliefst honderd euro geboden. „Het is maar wat de gek er voor geeft”, zegt VVN-lid Peter Knubben.

Nieuwe Europese regels verbieden dat er in de toekomst snoep gemaakt wordt waarin speelgoed verpakt zit. Alleen het verrassingsei valt buiten die regeling. De leden van de 1ste Verrassingseieren Vereniging Nederland (1ste-VVN) zijn blij, want in dit ei zitten speeltjes die over de hele wereld gespaard worden. Zeldzame figuurtjes van Lord of the Rings of Smurfen leveren soms veel geld op. Voor Tecna, een figuurtje uit de kinderserie Winxclub wordt op de veilingssite eBay maarliefst honderd euro geboden. „Het is maar wat de gek er voor geeft”, zegt VVN-lid Peter Knubben.