‘Walvisresearch’ volgens Japan

‘Walvisresearch’ volgens Japan Zuidelijke Oceaan. Een dode dwergvinvis en haar dode jong worden in de spiegel van het Japanse walvisjachtschip Yushin Maru No.2 aan boord gehesen. Australië maakte gisteren foto’s openbaar van walvissen die gedood zijn door een Japanse vloot in de Zuidelijke Oceaan. De Australische publicatie moet de jaarlijkse walvisslachting in de Antarctische wateren helpen te voorkomen. De webverwijzing op de achterkant van het schip is afkomstig van ‘The Instite of Cetacean Research’ (ICR), een Japans instituut dat naar eigen zeggen onderzoek doet naar walvissen. „Om de populatie van dwergvinvissen vast te stellen is het nodig ‘willekeurige steekproeven’ te nemen’’, staat op de website die ook meldt dat het op deze foto niet om een moeder en haar jong gaat , maar om twee volwassen vrouwtjes. Volgens de Japanse ICR wordt het publiek door de Australische overheid misleid met valse informatie en zou het om emotionele propaganda gaan. Foto Reuters A minke whale and her calf being towed up the rear ramp of the Japanese whaling vessel Yushin Maru No.2 in the Southern Ocean is seen in this handout photograph released February 7, 2008. Australia released on Thursday pictures of whales killed by a Japanese fleet in the Southern Ocean ahead of a possible legal challenge to stop the annual slaughter, fueling public anger over the practice. A photo of an adult minke whale and her calf being towed up the rear ramp of a Japanese factory processing ship in Antarctic waters prompted headlines including "They call it science". REUTERS/Australian Customs/Handout (ANTARCTICA). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS

Een dode dwergvinvis en haar dode jong worden in de spiegel van het Japanse walvisjachtschip Yushin Maru No.2 aan boord gehesen. Australië maakte gisteren foto’s openbaar van walvissen die gedood zijn door een Japanse vloot in de Zuidelijke Oceaan. De Australische publicatie moet de jaarlijkse walvisslachting in de Antarctische wateren helpen te voorkomen. De webverwijzing op de achterkant van het schip is afkomstig van ‘The Instite of Cetacean Research’ (ICR), een Japans instituut dat naar eigen zeggen onderzoek doet naar walvissen. „Om de populatie van dwergvinvissen vast te stellen is het nodig ‘willekeurige steekproeven’ te nemen’’, staat op de website die ook meldt dat het op deze foto niet om een moeder en haar jong gaat , maar om twee volwassen vrouwtjes. Volgens de Japanse ICR wordt het publiek door de Australische overheid misleid met valse informatie en zou het om emotionele propaganda gaan.