Vroege Hollanders

Vroege Hollanders Met ruim 60 zeldzame werken geeft de Museum Boijmans van Beuningen een overzicht van de laatmiddeleeuwse Hollandse schilderkunst rond 1500. Vanuit musea van over de hele wereld komen de panelen samen voor deze eenmalige tentoonstelling, die een beeld geeft van de tijd waarin het graafschap Holland nog deel uitmaakte van het Bourgondische rijk. Tijdens de beeldenstormen van 1566 en 1572 vernietigden hervormers vele kunstwerken. Van de werken die overleefden zijn vaak maker noch jaartal bekend. Er is uitgebreid onderzoek gedaan en de achtergrond van een aantal werken wordt eindelijk opgehelderd. 16 febr t/m 25 mei Museum Boijmans van Beuningen, Mus.park 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u

Met ruim 60 zeldzame werken geeft de Museum Boijmans van Beuningen een overzicht van de laatmiddeleeuwse Hollandse schilderkunst rond 1500. Vanuit musea van over de hele wereld komen de panelen samen voor deze eenmalige tentoonstelling, die een beeld geeft van de tijd waarin het graafschap Holland nog deel uitmaakte van het Bourgondische rijk. Tijdens de beeldenstormen van 1566 en 1572 vernietigden hervormers vele kunstwerken. Van de werken die overleefden zijn vaak maker noch jaartal bekend. Er is uitgebreid onderzoek gedaan en de achtergrond van een aantal werken wordt eindelijk opgehelderd.

16 febr t/m 25 mei Museum Boijmans van Beuningen, Mus.park 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u