Vogels herkennen

Vogels herkennen Voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in het herkennen van vogels, maar daar nog weinig ervaring mee hebben is er op 9 februari (10-12u30) een vogelexcursie naar de Slikken van Voorne. Begin februari is het op de Slikken van Voorne een vogeldrukte van belang. Op de grens van land en water trippelen verschillende soorten strandlopers. Ook wulp, kluut en scholekster zijn vast en zeker van de partij. Net als de fraai gekleurde bergeenden. Boven het wad- en slikkengebied jaagt de slechtvalk en misschien laat ook de velduil zich zien. Nieuwe parkeerplaats aan het eind van de Strandweg in Oostvoorne. Tip: laarzen en warme kleding aan. Excursie van 10-12u30. Res via 010-2722222 en www.zuidhollandslandschap.nl Twee archieffoto’s van slechtvalken. Foto’s AP en Reuters A peregrine falcon, also known as falco peregrinus, flies during an exhibition at Cabarceno nature reserve, near Santander, in northern Spain January 20, 2007. REUTERS/Victor Fraile (SPAIN) REUTERS

Voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in het herkennen van vogels, maar daar nog weinig ervaring mee hebben is er op 9 februari (10-12u30) een vogelexcursie naar de Slikken van Voorne. Begin februari is het op de Slikken van Voorne een vogeldrukte van belang. Op de grens van land en water trippelen verschillende soorten strandlopers. Ook wulp, kluut en scholekster zijn vast en zeker van de partij. Net als de fraai gekleurde bergeenden. Boven het wad- en slikkengebied jaagt de slechtvalk en misschien laat ook de velduil zich zien.

Nieuwe parkeerplaats aan het eind van de Strandweg in Oostvoorne. Tip: laarzen en warme kleding aan. Excursie van 10-12u30. Res via 010-2722222 en www.zuidhollandslandschap.nl