Virtueel museum

Het leven van schrijfster Hella Haasse is sinds deze week ontsloten in een sober en mooi vormgegeven virtueel museum. Ook de navigatie is helder. Via trefwoorden kun je een reis maken door het leven en werk van deze auteur. Op de website www.hellahaassemuseum.nl staat een groot deel uit het persoonlijke archief van de schrijfster die afgelopen zaterdag 90 jaar werd. Op de internetsite staan familiefoto’s, brieven, dagboekaantekeningen, manuscripten, boekfragmenten, interviews en documentaires van Haasse. De schrijfster heeft het materiaal ter beschikking gesteld aan de makers van het museum, grafisch ontwerper Machteld van Gelder en beeldend kunstenaar Sara Kolster. Een tijdlijn met foto’s voert je langs de hoogtepunten uit haar leven. Alleen de liefdesbrieven van haar echtgenoot ontbreken. „Die zijn zo strikt persoonlijk, dat voegt niets toe”, zei Haasse bij de lancering van de website tegenover het persbureau ANP.

Kijk in het schrijversleven: www.hellahaassemuseum.nl