tv film

tv nieuws en documentaires Goodbye Lenin! (Wolfgang Becker, 2002) Ned.2, 22.50-00.50u. Dé art house-hit van 2002, niet alleen in Nederland maar internationaal. Het verhaal van de jonge Ossi wiens communistisch-idealistische moeder net voor de Wende in coma raakt en pas maanden later wakker wordt, raakte kennelijk niet alleen een snaar in Duitsland. Toch gaf de film vooral daar aanleiding tot beschouwingen over ‘Ostalgie’, heimwee naar de oude heilstaat. Om zijn moeder de ondergang van haar droomwereld te besparen, moet Alex op zoek naar oude spullen, merkaugurken, koffie uit een gouden pak. En ze wil natuurlijk ook graag het vertrouwde DDR-journaal zien.

Goodbye Lenin!(Wolfgang Becker, 2002)Ned.2, 22.50-00.50u.

Dé art house-hit van 2002, niet alleen in Nederland maar internationaal. Het verhaal van de jonge Ossi wiens communistisch-idealistische moeder net voor de Wende in coma raakt en pas maanden later wakker wordt, raakte kennelijk niet alleen een snaar in Duitsland. Toch gaf de film vooral daar aanleiding tot beschouwingen over ‘Ostalgie’, heimwee naar de oude heilstaat. Om zijn moeder de ondergang van haar droomwereld te besparen, moet Alex op zoek naar oude spullen, merkaugurken, koffie uit een gouden pak. En ze wil natuurlijk ook graag het vertrouwde DDR-journaal zien.