The hands of art in Gent

The hands of art in Gent Naast Paul McCarthy Head Shop is er in het SMAK in Gent een bijzondere collectie handen te zien. Het begon in 1944 met de New Yorkse uitgever Wittenborn, die kunstenaars in zijn gastenboek een letterlijke handtekening vroeg te maken. De Antwerpse galeriehouder Ronny van de Velde zette zijn werk in 1974 voort. In het SMAK zijn veel Belgische handen te herkennen, o.a. van Wim Delvaux, Panamarenko, Raoul Dekeyser en Koen Vanmechelen. Onder de buitenlandse handen zijn o.a. Warhol, Baldessari, Man Ray en Miró te vinden. Een fraai ‘Artist’s Handbook’ begeleidt de expositie. The Hands of Art, SMAK, Citadelpark, Gent, t/m 16 mrt, di t/m zo 10-18u (gesloten 18-29 feb) Inl 0032 92211703 en www.smak.be

Naast Paul McCarthy Head Shop is er in het SMAK in Gent een bijzondere collectie handen te zien. Het begon in 1944 met de New Yorkse uitgever Wittenborn, die kunstenaars in zijn gastenboek een letterlijke handtekening vroeg te maken. De Antwerpse galeriehouder Ronny van de Velde zette zijn werk in 1974 voort. In het SMAK zijn veel Belgische handen te herkennen, o.a. van Wim Delvaux, Panamarenko, Raoul Dekeyser en Koen Vanmechelen. Onder de buitenlandse handen zijn o.a. Warhol, Baldessari, Man Ray en Miró te vinden. Een fraai ‘Artist’s Handbook’ begeleidt de expositie.

The Hands of Art, SMAK, Citadelpark, Gent, t/m 16 mrt, di t/m zo 10-18u (gesloten 18-29 feb) Inl 0032 92211703 en www.smak.be