Tal R.

Tal R. Zwart, wit, roze, groen, rood, geel en groen, 7 ongemengde kleuren. Zo uit de tube op het doek of op het palet. En dan met dikke kwasten, dunne kwasten, soms met de achterkant van de kwast op het linnen uitgesmeerd. Klodders hier en daar, stukken papier daaroverheen geplakt en weer geschilderd. Tal R. gebruikte 3 jaar lang alleen deze kleuren op 18 doeken van exact 2,5 bij 2,5 m. Het resultaat heet the Sum. Tal R. celebreert het schilderen in zijn puurste, meest vitale vorm. Zijn werk behandelt geen maatschappelijke thema’s, alleen zaken die hem persoonlijk interesseren: het leven, de dood en alles wat daartussen ligt. Tal R. t/m 20 april. Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, Maastricht.Di-zo 11-17u

Zwart, wit, roze, groen, rood, geel en groen, 7 ongemengde kleuren. Zo uit de tube op het doek of op het palet. En dan met dikke kwasten, dunne kwasten, soms met de achterkant van de kwast op het linnen uitgesmeerd. Klodders hier en daar, stukken papier daaroverheen geplakt en weer geschilderd. Tal R. gebruikte 3 jaar lang alleen deze kleuren op 18 doeken van exact 2,5 bij 2,5 m. Het resultaat heet the Sum. Tal R. celebreert het schilderen in zijn puurste, meest vitale vorm. Zijn werk behandelt geen maatschappelijke thema’s, alleen zaken die hem persoonlijk interesseren: het leven, de dood en alles wat daartussen ligt.

Tal R. t/m 20 april. Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, Maastricht.Di-zo 11-17u