Subsidie voor werk Karel van het Reve

Minister van OC&W Ronald Plasterk kent een `incidentele subsidie` toe voor het uitgeven van het verzameld werk van essayist en slavist Karel van het Reve. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro. Daarmee is volgens de samenstellers de publicatie van het verzameld werk veiliggesteld, zo schrijven ze op website van de Stichting Karel van het Reve. Het eerste deel, met de vroegste teksten van Van het Reve, zou eind 2008 bij Van Oorschot verschijnen. David van het Reve, de zoon van Karel, is `heel tevreden dat het ministerie toch nog tot bezinning is gekomen`.

Onlangs bracht een veiling van Karel van het Reve-memorabilia bijna 10.000 euro op. Daarbij werd ook de zeilboot van Van het Reve (De Marius) geveild. Ook dat geld is bestemd voor het verzameld werk. Binnenkort gaat bij het Leidse antiquariaat Aioloz eveneens Van het Reves bibliotheek onder de hamer, met nogal wat zeldzaamheden inzake Nederlandse literatuur en slavistiek.

Lees de uitgebreide berichten op: http://papierenman.blogspot.com of op nrc.nl/boekenblog[br/]