Sproeimachines wachten op lente

Sproeimachines wachten op lente Homedale, 8 febr. In een nog besneeuwde akker bij Homedale wachten tientallen meters lange sproeimachines op het voorjaar. Homedale, een dorp met 2.500 inwoners aan de voet van de Owyhee Mountains in de Amerikaanse staat Idaho, ligt in een arm gebied. Sinds de sluiting van de mijnen enige jaren geleden vormen landbouw en veeteelt verreweg de belangrijkste bronnen van bestaan. Op de akkers worden vooral suikerbieten, granen, en uien verbouwd. Het gebied wordt regelmatig geteisterd door ernstige droogte. In sommige jaren is er onvoldoende water voor irrigatie en moeten de verdorde gewassen worden ondergeploegd. De economische schade kan in een jaar van droogte in de honderden miljoenen dollars lopen. Foto AP Sprinklers sit in a snowy agricultural field with the snowy Owyhee Mountains in the background Monday Feb. 3, 2008 in Canyon County, in Homedale, Idaho. (AP Photo, Idaho Press-Tribune) Associated Press