Radio Voorkeur

Kunststof. De liedteksten van Herman Pieter de Boer, die morgen tachtig wordt, werden vertolkt door Lenny Kuhr (Visite), Ramses Shaffy (Laat me) en Gerard Joling (Maak me gek). Daarnaast schreef hij gedichten, columns en verhalen en werkte hij mee aan vele cabaretprogramma’s en radio- en televisie-uitzendingen. Binnenkort verschijnt Dingen verzinnen een bundel met gedichten voor ‘grote kinderen’ tussen 12 en 16. Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Jeroen Beker en Frans van Gestel van Motel Films. Op het filmfestival in Rotterdam waren zij verantwoordelijk voor de film Shanghai Trance van David Verbeek. Ook produceerden ze de nieuwe film Stellet Licht van de Mexicaanse regisseur Carlos Reygadas. Jan van Eerden, componist en muzikant in de bands van Spinvis en Wende Snijders, vertelt over zijn zwak voor The Beatles. Radio6, 19.00-22.00u.

Casa Luna. Bianca du Mortier, conservator kostuums van het Rijksmuseum praat over schoonheid door de eeuwen heen n.a.v de opening van een reizende tentoonstelling daarover door Anno, het promotiebureau voor geschiedenis. Radio 1, 0.02-0.45u.