Publieke kruisiging Joran gaat veel te ver

Zeven miljoen mensen willen na zondag het hoofd van Joran. Maar wat zagen ze eigenlijk? Een jongen, stoned en gestresst van het drie jaar lang onder verdenking staan, met stoere praat tegenover iemand die hij ziet als een `zware jongen`, die hem een aantrekkelijk salaris in de wietteelt belooft.

Joran meende zich lomp en respectloos tegenover het slachtoffer te moeten gaan gedragen in die auto. Ontzettend schokkend om te zien, maar het maakt hem geen moordenaar.

Er is iets anders aan de hand met deze Joran, want hij liegt zich helemaal klem. Op dit moment staat er in ieder geval nog weinig vast, daarvoor was de setting in die auto veel te onzuiver en te manipulatief.

En ook al heeft Joran fouten gemaakt, dan nog mag hij niet voor miljoenen kijkers aan het kruis worden genageld. Iemand die overspannen is en zijn realiteitszin zo is kwijtgeraakt mag je niet publiekelijk kapot maken. Dat is barbaars en middeleeuws.